Aanleggen van uw vijver

Het aanleggen van een vijver is altijd een grote klus. Vaak komt er een grote renovatie van uw tuin bij kijken. Om u zo goed mogelijk van dienst te zijn, nemen wij de gehele aanleg van uw vijver in onze handen. Bij de start van het project spreken we eerst uw wensen door. Vervolgens wordt er een plan van aanpak besproken en krijgt u een duidelijke doorlooptijd. Door de jarenlange ervaring van al onze medewerkers, zal de aanleg van uw vijver probleemloos verlopen.

Wanneer u de keuze maakt waar wij uw vijver gaan plaatsen, moet er eerst rekening gehouden worden met de zon. Waterplanten groeien het beste met minimaal 6 uur zon per dag. Zorg er daarom voor dat uw vijver niet onder een boom geplaatst wordt. Bovendien kunnen vallende bladeren dan niet het water vervuilen. De waterplanten zorgen voor genoeg zuurstof en biologisch evenwicht. 

Plantenvijver

Bij een natuurlijke vijver of plantenvijver staan de planten centraal. Het is raadzaam om veel verschillende niveaus aan te leggen, om de verschillende planten de juiste leefruimte te geven. Wij adviseren een diepste punt van ca. 80 cm.. In deze vijvers gaan geen vissen, hierdoor heeft u meestal geen filtersysteem nodig. 

Vijver met visbestand

Deze vijver wordt op dezelfde manier aangelegd als een natuurlijke vijver maar dan in combinatie met waterplanten en een aantal vissen. Zorg voor voldoende zuurstof door watercirculatie of een luchtpomp. Een diepte van 80 tot 100 cm. wordt aanbevolen. U heeft wel één of meer filtersystemen nodig, omdat de vissen veel afvalstoffen produceren. 

Koi-vijver

Voor uw Koi-vissen heeft u een speciaal aangelegde en ingerichte vijver nodig. Deze vijver heeft ook extra onderhoud nodig. Indien u waterplanten wenst is een aparte plantzone nodig, daar de karpers graag grondelen. Er is een filtertechniek noodzakelijk, eventueel gecombineerd met een plantenfilter (helophytenfilter). Tevens is een minimale diepte van 150 cm. noodzakelijk.

Ornament / beekloop

Of het nou zacht kabbelt of dynamisch klatert: bewegend water houdt wel elke tuinbezitter in zijn ban. Er zijn veel verschillende mogelijkheden om water in de tuin nog meer tot zijn recht te laten komen. Als er geen open water gewenst is (bijv. als er nog kleine kinderen in huis zijn en open water vermeden moet worden) kunt u bijvoorbeeld denken aan een waterornament of een beekloop.

Fonteininstallatie

Een inspirerende aanblik en aangename geluiden op de achtergrond – zo zinnelijk is de sfeer om uw tuinvijver. Waar watertaferelen en fonteinen voor bewegend water zorgen en een heel bijzondere sfeer scheppen, beleeft u de vijver in een nieuwe dimensie. Vaak gaat het hier om openbare toegankelijkheid waar geen open water gewenst is. De techniek verwerken we dan in een aparte kamer.

Zwemvijver

Water natuurlijk beleven is een genot voor degene die rust zoekt én voor degene die van zwemmen houdt, want een zwemvijver geeft een gevoel van welbehagen, gewoon door de ontspanning en het plezier in eigen tuin. ´s Morgens een paar baantjes trekken, ´s middags hebben de kinderen waterpret en ´s avonds, in de mooie zomernacht, is er een stijlvol feest aan het water ? Een zwemvijver biedt vele aangename mogelijkheden.