Vijvercentrum Apeldoorn
Hét vijvercentrum van Nederland

Aquariumvissen


BIOTOPEN

Aquariumvissen worden vaak gehouden in een biotoop. Een biotoop is dat u probeert een stukje van de natuur na te bouwen zoals de omstandigheden zijn van dat stukje natuur. Elke vis komt van nature ergens voor. Afhankelijk van de vis kunt u dat stuk natuur proberen te bouwen, of u bouwt een stuk natuur en kijkt welke vissen daarbij gehouden kan worden. Het meest populair is de zogeheten gezelschapsaquarium. Dit is een aquarium met allerhande vissen die niet agressief zijn onderling en in goede harmonie met elkaar overweg kunnen en dezelfde waterwaarden en temperaturen hebben willen. Op deze pagina maken wij onderscheid in de diverse biotopen. U kunt daar dan kijken welke vissen, temperaturen planten e.d. bij passen. Wij maken hier ook onderscheid in koudwater en zeewater (geen aparte pagina). speciaal aquaria zoals garnalen en betta e.d. worden hier niet besproken.


ZOUTWATER

Een zoutaquarium is een zeer apart aquarium. Het aquarium heeft ook andere apparatuur nodig dan de 'gewone' tropische varianten. Daarbij is levend steen en koraal absoluut nodig om alles in harmonie te houden. Aangezien wij (nog geen) zoutwater dieren en aquaria verkopen gaan wij op deze pagina er ook niet verder op in. Uiteraard komen wij er wel uitgebreid op terug wanneer wij een assortiment zout water hebben.


BRAKWATER

Een brak water aquarium is een aquarium waarbij het water tussen zoet en zout in zit. Dit biotoop is vaak de uitmonding van een rivier in de zee. Het water heeft vaak een zoutoplossing van 3 gram per liter water.